top of page

Riktig kosthold og søvn

~ Få overskudd til læring ~

Riktig kosthold og søvn: Welcome

Riktig kosthold og søvn er viktig for å prestere i studiesammenheng. Tenk på hva du spiser og drikker. Spis regelmessig og sunt. Styr unna mat som inneholder mye sukker og kjappe karbohydrater.

Sov nok. Hvis du er sliten og søvnig når du skal jobbe, går det utover konsentrasjonen. Studenter trenger normalt mellom 7 og 9 timer søvn hver natt. Noen trenger mer og hvis du ikke får nok søvn, går det ut over konsentrasjon og læringsevnen.

Riktig kosthold og søvn: About

Spørsmål & svar

~ Riktig kosthold og søvn ~

Riktig kosthold og søvn: FAQ

1) Å studere på kveldstid fungerer best for meg. Er det noe vits i å bruke tid til studier om morgenen?

Folk er forskjellige. Forskning viser at man er mer produktiv om morgenen. Det sies at man bruker én time om morgenen til å lære det samme som tar to timer på kveldstid. Å få unna studiene på morgenen vil frigjøre tid på kvelden, samt at man blir kvitt et stressmoment utover dagen.

2) Har kosthold og søvn noe å si for motivasjonen?

Ja, dårlig kosthold og lite søvn påvirker følelsen av å være motivert til å lære, samt begrenser interessen for å lære.

3) I studietiden kan det bli noen skippertak og da går det gjerne ut over kosthold og søvn. Jeg klarer derimot alltid å ro ting i land. Er det da noe poeng med å tenke på mat og søvn?

Alle har opplevd å måtte tatt skippertak. Lite søvn fører til dårligere konsentrasjon, som gjør det vanskeligere å forstå og huske ting. Kroppen trenger også riktig næring for å kunne tenke, analysere og fokusere. Dette svekkes med dårlig kosthold og lite søvn. Tenk på alt stresset som du utsetter deg for med skippertak. Hadde det ikke vært deilig å ha bedre kontroll over studiene?

4) Har søvn og kosthold sammenheng med konsentrasjonen?

Ja, de har en sammenheng med hverandre. Hvis man har spist næringsrik mat og fått god nattesøvn, vil kroppen si til deg at den er mer opplagt. Med andre ord: Du har et bedre grunnlag for å holde på konsentrasjonen over lengre tid, enn om tilfellet var motsatt med dårlig søvn og kosthold.

canstockphoto12757688.jpg
Riktig kosthold og søvn: Photo Gallery

Nyttig info om kosthold og søvn

  • Du trenger næring for å tenke, analysere, huske og fokusere.

  • Det påvirker også motivasjonen.

  • Lite søvn fører til dårlig konsentrasjon.

  • Mennesker er mer produktive om morgenen til læring. Bruk denne tiden godt. Ikke utsett ting til kvelden, hvis du ikke må.

Riktig kosthold og søvn: FAQ
bottom of page