top of page

Få ting gjort

~ Behold kontrollen ~

Få ting gjort: Welcome

Tidsklemma er et vanlig begrep i vår travle hverdag. Av og til kan det virke nesten umulig å få tid til alt. Fortvil ikke. Man kan ta enkle grep for å få tid og overskudd til det meste. Å effektivisere tiden henger også sammen med å forandre små og enkle rutiner.

Til dette bør du bruke en kalender. Det spiller liten rolle hva slags type kalenderen. Det viktigste er at du har en som du bruker fast. Det kan være en kalender på mobilen, pc’en eller en vanlig tidsplanlegger.

Få ting gjort: About

Spørsmål & svar

~ Få ting gjort ~

Få ting gjort: FAQ

1) Tiden strekker ikke til. Hva kan jeg gjøre?

Alt handler om prioriteringer. Til dette bør du bruke en kalender. Hvis du føler at du ikke har nok tid, så senk ambisjonsnivået. Vær realistisk med hva du ønsker å få til.

2) Jeg klarer alltid å huske hva jeg skal. Er det noe vits i å bruke kalender?

Noen er flinke til å huske ulike gjøremål uten kalender. Ulike hukommelseteknikker kan brukes til dette. Andre bør bruke en kalender for å holde oversikt. Folk flest trenger hodet for å lære, ikke til å holde oversikt over daglige gjøremål. En kalender vil frigjøre energi som kan brukes til andre ting.

3) Jeg klarer aldri å få gjort alt som står på kalenderen. Hva kan jeg gjøre?

Dette handler om effektiv tidsstyring. Noen har et altfor høyt ambisjonsnivå. Dermed blir de skuffet over hva de ikke klarer å utrette. Når man setter opp ulike gjøremål på kalenderen bør man tenke hvor lang tid hver av tingene tar. Her gjelder det å være realistisk.

4) Kalenderen min virker mot sin hensikt. Når jeg ser på den blir jeg umotivert og får dårlig samvittighet over alt som jeg skulle ha gjort. Hvordan snur jeg denne tankegangen?

Dårlig samvittighet fører ikke med seg noe godt. Gled deg heller over hvor mye du får gjort. Hvis det var gjøremål du ikke fikk tid til, flytt dem til en annen dag. Her handler det om å prioritere. Gjør det viktigste først.

5) På kvelden før jeg skal legge meg så kommer jeg på gjøremål som jeg har glemt. Hva gjør jeg med det?

For det første er dette helt vanlig. Det er mye som skjer i løpet av en hverdag, så når kvelden kommer er det fint å tenke gjennom dagen. Her bør man bruke en kalender aktivt. Bruk den som utgangspunkt for å lage en daglig to-do-liste. Ha denne listen med deg hver dag og kryss av etter hvert som du fullfører gjøremålene. På kvelden kan du sjekke listen igjen og se om du fikk gjort det du skulle. Her handler det om å prioritere det viktigste først.

canstockphoto44333381.jpg
Få ting gjort: Photo Gallery

Fire enkle grep for god tidsstyring

  • Bruk kalender. Alle mobiler har kalenderfunksjon. Bruk denne daglig. Du trenger hodet for å lære. Ikke for å holde oversikt over gjøremål.

  • To-do-liste. Lag en daglig gjøremålliste. Kryss ut de du fullfører.

  • Belønning. Gi deg selv små og store belønninger når du fullfører delmål.

  • Ha med kalenderen. Det nytter ikke å ha en kalender hvis du ikke bruker den aktivt. Har du med mobilen, så har du med kalenderen. Enkelt og greit.

Hvis ikke du styrer tiden, vil andre ting styre deg?

Kanskje du føler litt motstand i forhold til å bruke en kalender. Du tenker kanskje at det er stress å organisere livet ditt etter denne kalenderen. Da vil du kanskje bli glad for å vite at de fleste opplever det motsatte. Når du bruker en kalender, så får du satt aktivitetene i system slik at du kan konsentrere deg om én ting av gangen. Det er også slik at jo mer du prøver å huske av aktiviteter i hodet, desto mer stresset og forvirret blir du. Kalenderen er din venn som hjelper deg med å holde styr på ting i fremtiden, slik at du kan konsentrere deg om det du holder på med i nuet.

Få ting gjort: FAQ
bottom of page