top of page

Kombinere jobb og studier

~ Vær organisert ~

Kombinere jobb og studier: Welcome

Å kombinere jobb og studier kan være utfordrende. Nøkkelen er å være godt organisert.

Av og til kan det virke nesten umulig å få tid til alt. Fortvil ikke. Man kan ta enkle grep for å få tid og overskudd til å gjøre det meste. Å effektivisere tiden henger også sammen med å forandre små og enkle rutiner.

Kombinere jobb og studier: About

Spørsmål & svar

~ Kombinere jobb og studier ~

Kombinere jobb og studier: FAQ

1) Hvordan kan jeg bli flinkere til å kombinere jobb og studier?

Det finnes mange kombinasjoner av ulike type jobber og studier så dette blir et generelt tips. For det første handler det om å være godt organisert. Du bør bruke en kalender til dette. I kalenderen noterer du i første omgang viktige gjøremål. Så setter du deg realistiske mål for hva du ønsker å oppnå med jobb og studier. Hva er viktigst? Hva ønsker du å prioritere?

2) Hvordan kan jeg organisere tiden bedre?

Mange studenter har utfordringer med å organisere tiden sin. De fleste kan bli flinkere på dette området. Det beste rådet er å bruke en kalender. På slutten av dagen bør du bruke noen minutter til å planlegge morgendagen. Skriv ned hva, når og hvor. Få disse gjøremålene ut av hodet og ned på papir. Du trenger hodet til å lære.

3) Er det noen drømmeformel for å kunne studere fulltid og ha jobb ved siden av?

Nei, det er nok ingen drømmeformel for dette. Supermann og Superkvinnen er dessverre fiksjon. Alle har 168 timer pr uke tilgjengelig. Hvordan du prioriterer denne tiden, legger grunnlaget for hvor stor grad du vil lykkes.

4) Kan man vite om man er utbrent eller overarbeidet med jobb og studier?

Det kan være vanskelig å innse dette hvis man står midt oppi det. Dessuten kan det komme helt uventet eller bygges opp over tid. Første steg er å forstå at man er utbrent eller overarbeidet. Tegn på disse symptomene kan være hyppige forglemmelser, svimmelhet, underskudd på søvn, dårlig appetitt, dårligere immunforsvar som hyppigere forkjølelse eller hodepine, asosial, humørsvingninger eller emosjonelle utbrudd. Hvis du føler at du har tegn på at du er utbrent eller overarbeidet bør du oppsøke hjelp. Dette kan være alvorlig for din egen helse.

canstockphoto38306180.jpg
Kombinere jobb og studier: Photo Gallery

Fem tips til å kombinere jobb og studier

  1. Skriv ned gjøremål.

  2. Følg tommelfingerregelen. 2 x 1. Studer to timer for hver time du er på forelesning.

  3. Bruk en kalender.

  4. Ikke overbelaste deg selv.

  5. Alle har 168 timer pr uke tilgjengelig. Hvordan du bruker denne tiden vil legge grunnlaget for hvordan du vil lykkes.

Kombinere jobb og studier: FAQ
bottom of page