top of page

Kontroll på eksamensnerver

~ Forberedelser er nøkkelen ~

Kontroll på eksamensnerver: Welcome

Har du noen gang hatt eksamensnerver? Det er helt vanlig for oss mennesker å bli litt nervøse når vi er i nye eller ukjente situasjoner. Heldigvis er det mange ulike metoder man kan ta i bruk for å mestre eksamensnervene.

Kontroll på eksamensnerver: About

Spørsmål & svar

~ Kontroll på eksamensnerver ~

Kontroll på eksamensnerver: FAQ

1) Jeg trives ofte dårlig i eksamenslokalet. Hvordan kan jeg bli mer komfortabel?

Finn ut hvor eksamen skal være på forhånd. Ta en tur ditt noen dager før eksamen og bli kjent med lokalet. Det vil gi deg mer ro på eksamensdagen. På selve dagen bør du møte opp i god tid. Sette deg ned og slappe godt av. Ha alle hjelpemidler klare før selve testen starter. Da er du godt forberedt og kan fokusere på oppgavene.

2) Noen ganger føler jeg at jeg har god kontroll, mens andre ganger er jeg skikkelig stresset før eksamen. Hvorfor kan det være så stor forskjell fra gang til gang?

Det kan være at du har forberedt deg på forskjellige måter. Ellers kan det være at eksamensformen har vært forskjellig. Den beste måten å bli kvitt eksamensnerver er å vite at du kan faget ditt godt. Jo bedre man er forberedt, desto bedre følelse vil man sannsynligvis ha før eksamen.

3) Jeg har prøvd mange ulike metoder for å overvinne eksamensnerver, men ingenting ser ut til å fungere. Hva kan jeg gjøre?

Hvis du har prøvd ulike metoder uten nevneverdig suksess kan neste steg være å oppsøke hjelp fra en veileder/rådgiver. Det kan være fint å få innspill fra noen som ser utfordringen din fra utsiden.

Preparing-for-exam-canstockphoto19295804
Kontroll på eksamensnerver: Photo Gallery

Mindfulness: Mange fordeler

Ikke bare kan praktisering av mindfullness hjelpe med eksamensnervene, men det kan også hjelpe deg til å bli et lykkeligere menneske.

New York Times (28.4.2012) har hatt en stor reportasje om Google som tilbyr kurs i mindfulness for sine ansatte. Det er lange ventelister for å komme med på kursene, og deltagerne mener at de har hatt stor nytte av det de har lært. De mener at de har fått det bedre i sine daglige jobber og at arbeidsmiljøet er forbedret.

Kontroll på eksamensnerver: FAQ
bottom of page