top of page

Førsteårsstudent

~ Få  en god start ~

Førsteårsstudent: Welcome

Å få en god start på et nytt studiested vil legge et godt grunnlag for å oppnå suksess. Forskning som er basert på tusenvis av studenter viser at sjansene for å lykkes øker hvis man følger noen forhåndsregler. Noen av dem er å velge riktige venner, se på studiene som en fulltidsjobb, bruke tiden godt og få et sterkt nettverk m.m. Tenk først på det akademiske, så vil du få masse tid tilgjengelig til den sosiale biten.

Førsteårsstudent: About

Spørsmål & svar

~ Førsteårsstudent ~

Førsteårsstudent: FAQ

1) Hvor mye tid bør jeg bruke på studiene?

Dette varierer selvsagt fra person til person. I utgangspunktet kan det være fint å tenke 2 til 1. Altså for hver time du er på forelesning, bruker du to timer på egenhånd.

2) Hva er det viktigste i begynnelsen av mitt første semester på et nytt studiested?

Det viktigste er å komme raskt i gang. Jo raskere du får ordnet praktiske ting med studier og bosituasjon, desto bedre er du rustet for semesteret. Få oversikt over det faglige. Bli med på sosiale aktiviteter.

3) Hvordan blir selvdisiplin en vane?

Du må trene på selvdisiplin. Det er akkurat som styrketrening. Du vil raskt få progresjon. Så vil det jevne seg ut en periode før du på sikt vil få gode resultater. Det vil bli en rutine å jobbe målrettet. Til slutt er selvdisiplinen blitt en vane. Det er det du ønsker. Etter hvert stoler du mer og mer på deg selv, selvrespekten blir sterkere og du kjenner at det er du som bestemmer. En deilig følelse.

4) Hvem kan hjelpe meg for å lykkes med studiene?

I bunn og grunn er det du som bestemmer om du vil lykkes eller ei. Å få gode støttespillere er selvsagt også viktig. Opprett et supernettverk. Det gjør du med å få kontakt med nøkkelpersoner ved studiestedet; som professorer, veiledere, rådgivere og medstudenter.

5) Jeg har hørt at man bør tenke at studiene er som en fulltidsjobb. Stemmer dette?

Ja, dersom du studerer fulltid, bør du tenke at det er som en fulltidsjobb. Hvis du prioriterer studiene vil du legge ned den nødvendige tiden for å lykkes. Hvis du hadde arbeidet i en fulltidsjobb ville du brukt 37,5 timer i uka. Bruk denne tiden på studiene og tenk på det som en investering til din fremtidige drømmejobb.

canstockphoto11601252_med-tekst.jpg
Førsteårsstudent: Photo Gallery

Kokebok for å lykkes som student

Følg denne oppskriften og gjør studietiden til en gastronomisk opplevelse. Eller nesten…

  1. Start med å gå til forelesningene.

  2. Bruk 4-5 timer per dag til studier (ingredienser: lesing, notatskriving, quiz deg selv, skriv oppgave, jobb med prosjekt, delta i kollokviegruppe eller repetere notater).

  3. Bland sammen 1-3 timer per uke til andre aktiviteter (som klubber og organisasjoner).

  4. Legg til minst 3 timer per uke til trening og fysiske aktiviteter.

  5. Miks inn et sunt kosthold som fremmer læring.

  6. Rør alt sammen i en personlig kalender for å registrere tidspunkt for forelesninger, arbeid, avtaler, sosialisering, deadlines og andre individuelle aktiviteter etter egen smak.

  7. Bland dette sammen med 7-9 timers god nattesøvn.

  8. Dryss på med ekstra energi, motivasjon og et ønske om å forbedre deg med det du holder på med. 


Du lykkes bedre med å følge kokeboka. Gode rutiner er studentens beste venn. Til slutt kan du denne oppskriften utenat.

Førsteårsstudent: FAQ
bottom of page